Attracties
in
Arnhem

Attracties

  English    Deutsch  

Mooi Veluwe Witte fietsen

Hoge Veluwe witte fietsen

Openluchtmuseum

Openluchtmuseum Boerderij

Aquarium Burgers Ocean

Burgers Dierenpark

Beeldentuin

Beeldentuin Hoge Velwe

Overnachten in Arnhem 

 NL Nederlands

Übernachten in Arnheim    

 DE Deutsch

Bed & Breakfast in Arnhem    

 EN English

Chambres d'Hôtes Arnhem    

 FR Français

Bed & Breakfast Arnhem    

 IT  Italiano

Bed and Breakfast Arnhem    

 DA  Dansk

Pensão Arnhem    

 PT  Português

Alojamiento Arnhem    

 ES  Español
 
 evenementen Evenementen
 
Posbank Veluwezoom fietsverhuur

Posbank Veluwezoom

 

 

Aanmerkelijke attracties in Arnhem - Gelderland

Museumgids Musea in Arnhem - Gelderland

Nederlands Openluchtmuseum www.openluchtmuseum.nl meteen naast Burgers Zoo. Het Museum van het Jaar 2005, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door het European Museum Forum of kort EMF. Veel informatie over oude ambachten, tentoonstellingen, boerderijen en oude elektrische trams. foto's en video Openluchtmuseum Fotos en video Openluchtmuseum
Open Air Museum, Schelmseweg 89, 6816 SJ Arnhem, Netherlands (026) 3576111
Nederlands Watermuseum - Zijpendaalseweg www.watermuseum.nl een interactief museum over alles wat met zoet water te maken heeft.
Nederlands Wijnmuseum Arnhem www.wijnmuseum.nl in oude authentieke wijnkelders, van de wijnstok over wijnbouw tot wijnbereiding. Tevens is er een documentatiecentrum aanwezig met een uitgebreid aanbod aan literatuur.
Museum voor Moderne Kunst (Gemeentemuseum Arnhem) - Utrechtseweg www.mmkarnhem.nl Tentoonstellingen van werken van Nederlandse kunstenaars Het museum heeft een beeldentuin met prachtige uitzicht op de Rijn richting Over-Betuwe.
Museum Veluwezoom www.museumveluwezoom.nl in het Kasteel Doorwerth (gemeente Renkum) met collecties van lokale kunstenaars.
Museum Bronbeek Velperweg www.bronbeek.nl Museum over het militair-koloniaal verleden en het KNIL het Koninklijk Nederlands- Indisch Leger.
Kröller-Müller Museum www.kmm.nl Beeldende kunst uit het 19de en 20ste eeuw onder meer van Vincent van Gogh, George Seurat, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Fernand Leger.
Historisch Museum Arnhem (Burgerweeshuis) Bovenbeekstraat www.hmarnhem.nl met lokale archeologische vondsten, historische beeldende kunst en kunstnijverheid.
Arnhems Oorlogsmuseum 40/45 www.arnhemsoorlogsmuseum.com Schaarsbergen Kemperbergerweg. Collectie van wapens, uniformen, tanks en bodemvondsten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.
Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek www.bevrijdingsmuseum.nl met battlefieldtours, wisselexposities, lezingen en filmavonden.
Airborne Museum Hartenstein Oosterbeek (Hotel Hartenstein) www.airbornemuseum.com Filmpresentaties, fotos en videofilms geven een beeld van de gevechten in Arnhem en Oosterbeek rondom de operatie Market Garden of de slag om Arnhem.Parken in Arnhem - Gelderland

Nationaal Park De Hoge Veluwe www.hogeveluwe.nl Nationaal Park De Hoge Veluwe is bereikbaar vanuit de ingangen in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Tot de recreatie mogelijkheden behoren: wandelingen door bos en mooi veluwe, heide, vennen en stuifzand, fietstochten met de gratis Witte Fietsen, met de boswachter op wildtocht, rondleidingen in Jachthuis St. Hubertus het voormalig woonhuis van de familie Kröller-Müller, een bezoek aan Museonder het eerste ondergrondse museum ter wereld en een bezoek aan het Kröller-Müller Museum.
Sonsbeekpark www.parksonsbeek.nl Net niet in de binnenstad van Arnhem liggen achter elkaar de Arnhemse stadsparken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem o.a. is er een restaurant, een pannenkoekenboerderij, een brasserie en een specialiteitenrestaurant te vinden maar Sonsbeek is verreweg beter bekend door de Promenade- en Ronde Weide Concerten, de Witte Watermolen en het Nederlands Watermuseum.
Nationaal Park Veluwezoom en De Posbank posbank info, vanuit Arnhem te bereiken via Velp - Rheden of Rozendaal. Ideaal om te wandelen of te fietsen. Fietsen zijn te huur bij de VVV-post (Schietbergseweg) in Rheden, meteen bij de ingang tot Park Veluwezoom. Uitstekende wandelpaden, fietspaden en ook een mountainbike routeATB-routes in Arnhem zijn aanwezig.De historische binnenstad van Arnhem

Behalve het brede winkelaanbod in de binnenstad van Arnhem is een wandeling langs de belangrijkste historische monumenten de moeite waard. Hier een overzicht van de belangrijkste historische gebouwen en bezienswaardigheden.

 • Sabelspoort - Markt
 • St. Petersgasthuis (1401) - Rijnstraat
 • Waag - hoek Markt en Turfstraat
 • Witte Molen, Sonsbeek - Zypendaalseweg
 • Presickhaeffs Huys - Kerkstraat
 • Musis Sacrum www.musissacrum.nl Velperbuitensingel.
 • Luxortheater - Willemsplein
 • De Korenbeurs - Korenmarkt
 • Koepelgevangenis - Wilhelminastraat
 • Koepelkerk - Jansplein
 • Duivelshuis (1545) - Koningstraat
 • Burgerweeshuis - Bovenbeekstraat
 • Historische Kelders - Oude Oeverstraat
 • Dierentuin in Arnhem - Gelderland

  Burgers Zoo www.burgerszoo.nl In het bos en aan de rand van de Hoge Veluwe ligt Burgers Zoo, een dierenpark die een grote variatie aan diersoorten toont in Burgers Desert (woestijn), Burgers Ocean (tropisch aquarium), Burgers Mangrove, Burgers Bush (regenwoud), Burgers Safari en in het dierenpark zelf.
  Ouwehands Dierenpark www.ouwehand.nl in Rhenen langs de Rhijn tussen Wageningen en Veenendaal is een attractiepark, avonturenpark en gelijktijdig speeltuin.
  Apenheul www.apenheul.nl Een dierenpark met o.a. gorillas waar bezoekers in de apenbossen vrij tussen de apen kunnen lopen.

  Pretparken in Gelderland

  Juliana Toren Apeldoorn www.julianatoren.nl Een familie-pretpark en speeltuin in Apeldoorn met ruim 50 attracties, o.a. een doolhof, een ballenbad, botsautos, een spookslot, een reuzenraad, een achtbaan, een reuzenglijbaan, een honderd jaar oud carrousel en niet te vergeten de Juliana Toren uit 1910.

  Bioscopen in Arnhem

 • Rembrandt Theater Arnhem - Velperplein 10, 6811 AG Arnhem, (026) 4456045
 • Focus Filmtheater Arnhem - Korenmarkt 42, 6811 GW Arnhem, (026) 4424283, website Focus Filmtheater: www.focusarnhem.nl
 • Euro Cinema Arnhem - Hoogstraat 10, 6811 GZ Arnhem, (026) 3514514
 • Kerken in Arnhem

 • Eusebius Kerk Arnhem (1452) www.eusebius.nl Kerkplein. Open voor publiek en met een enorm uitzicht vanaf een hoogte van 73 meter over Arnhem en zijn omgeving, een blikvanger in de binnenstad van Arnhem. foto's Eusebius Kerk Fotos Eusebius Kerk
 • Sint-Janskerk - Koepelkerk (1837) - Jansplein (binnenstad)
 • Lutherse Kerk (1737) - Korenmarkt (binnenstad). In de loop der tijd in gebruik als pakhuis, bioscoop en café.
 • Sint-Walburgiskerk - Sint Walburgisplein vlakbij de Eusebius Kerk
 • Evangelisch-Lutherse Kerk - Spoorwegstraat
 • Bonifatiuskerk - Huissensedijk (Elden - Arnhem-Zuid)
 • Dorpskerk Schaarsbergen (1869) - Kemperbergerweg
 • RK Sint-Jozefkerk - Rosendaalseweg
 • RK Kerk van het Heilig Hart van Jezus - Bakenbergse Weg
 • Onze-Lieve-Vrouwekerk (1910) - Van Slichtenhorststraat , sinds 2001 is de kerk in gebruik als woonruimte (huurwoningen) met appartementen en maisonnettes.
 • RK Sint-Willibrorduskerk - Oude Velperweg
 • RK Sint-Jan de Doperkerk - Verlengde Hoflaan
 • Waalse Kerk (1450) - Gasthuisstraat, een vroegere kapel die deel uitmaakte van het Agnietenklooster.
 • Sint-Martinuskerk - Steenstraat
 • Sportcentra in Arnhem

  De Grote Koppel sportcentrum van de gemeente arnhem met recreatiebad en de mogelijkheid om te skiën of te squashen. Naast de De Grote Koppel bevindt zich tevens een klimhal.

  Het Geldersch Landschap

  Het Geldersch Landschap. De Stichting Het Geldersch Landschap beschermt 99 natuurterreinen op de Veluwe, in de Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en het Gelderse Rivierengebied, totaal 10.000 ha met 700 km wandel- en fietspaden. Mariendaal maakt deel uit van een aaneengesloten groep van zes landgoederen. Mariëndaal info Mariëndaal onderdeel van Het Geldersch Landschap.

  Ter informatie

  Wij hebben geen stagemogelijkheden, afstudeer- of stageplaatsen voor studenten!  Bed and Breakfast Immerloo   Eimerssingel Oost 25   6834 CX Arnhem   Tel.: 026 321 83 53

  Mail Arnhem Bed and Breakfast Immerloo


  Copyright 2005 www.bnb-arnhem.nl - Info Arnhem SiteMap 

  Attracties - Arnhem » Bed and Breakfast - Arnhem » Route - Arnhem » Fietsen - Arnhem » Motor - Arnhem » Evenementen - Arnhem » Attracties - Arnhem Gelderland